Archief

uitslagen

De winnaars

Jeugdloop 500 meter:
jongens: Daan van Loosen
Meisjes: Sam Visser

Jeugdloop 1 km:
Jongens: Noah Vendel
Meisjes: Terisa Meelkop

Jeugdloop 2,5 kilometer:
Jongens: Julius Albers
Meisjes: Cato Albers

5 kilometer:
Heren: Bart Janssen
Dames: Loura van der Wens

10 kilometer:
Heren: Dennis van der Delft
Dames: Anne Roos van Trigt

Bedrijvenloop:
Team 1,  ’t Hof van Kaatje

Jeugdloop 500 meter:
jongens: Daan Saffrie
Meisjes: Loes Willems

Jeugdloop 1 km:
Jongens: Melle Bardoel
Meisjes: Cato Aalbers

Jeugdloop 2,5 kilometer:
Jongens: Joris Lensen
Meisjes: Jonne Vergeer

5 kilometer:
Heren: Bart Janssen
Dames: Lisanne Schapendonk

10 kilometer:
Heren: Jesper van der Wielen
Dames: Emma Custers

Bedrijvenloop:
Team 1,  Econsultancy  Boxmeer

Jeugdloop 500 meter:
jongens: Ralf Vos
Meisjes: Marit Woestenenk 

Jeugdloop 1 km:
Jongens: Stef Lensen
Meisjes: Jonne Vergeer

Jongens: Joris Lensen
Meisjes: Pien Nieuwenhuis

5 kilometer:
Heren: Martijn Vos
Damens: Christine Venhuizen

10 kilometer:
Heren: Bart Janssen
Dames: Ramona Sour

Bedrijvenloop:
Team  Fysio- en Manuele therapie Baat

In verband met de corona pandemie is de Emilialoop in 2021 geannuleerd.

In verband met de corona pandemie is de Emilialoop in 2020 geannuleerd.

Jeugdloop 1 km:
Jongens:  Joris Jensen
Meisjes: Floor van der Linden

Jeugdloop 2,5 km:
Jongens: Naoufal Bousnina
Meisjes: Felice Lensen

5 kilometer:
Heren: Niels van Lanen
Damens: Maud Oudeman

10 kilometer:
Heren: Tomasz Kucharczyk
Dames: Lisanne Bruijsten

Bedrijvenloop:
Team Fysio- en Manuele therapie Baat

2024

Hier de overall uitslagen per categorie

2023

Hier de overall uitslagen per categorie

2022

Hier de overall uitslagen per categorie

2019

Hier de overall uitslagen per categorie

Foto's

2024

Ga naar de fotogalerij van de Emilialoop van 2024

2023

Ga naar de fotogalerij van de Emilialoop van 2023

2022

Ga naar de fotogalerij van de Emilialoop van 2022

2019

Ga naar de fotogalerij van de Emilialoop van 2019

Nieuws archief

Emilialoop: een sportief en gezellig avontuur

Kinderen tot en met 12 jaar doen gratis mee

3 april 2024

Op zaterdagavond 1 juni wordt het centrum van Wijchen weer omgetoverd tot een sportief en gezellig spektakel. Dan vindt namelijk de vierde editie van de Jumbo Emilialoop plaats. Kinderen tot en met 12 jaar mogen dit jaar gratis meedoen.  

 

Met de afstanden van 500 meter, 1 en 2,5 kilometer kunnen kinderen tot en met 12 jaar op een sportieve en feestelijke manier kennis maken met hardlopen. De routes zijn zowel uitdagend als haalbaar. Op deze manier wordt het hardlopen een sportief avontuur en kan iedereen met een trots gevoel de finishlijn halen. 

 

Recent hebben wij een mooie donatie ontvangen, die ten goede komt aan de jeugd. En wat is er nu mooier dan dat alle kinderen plezier in sport en bewegen kunnen hebben? Daarom mogen alle kinderen tot en met 12 jaar gratis deelnemen aan de Jumbo Emilialoop. Wijchen: Een rondje waard!

Gewijzigde startplaats Emilialoop.

15 november 2023

We zijn verheugd om jullie te informeren over de aankomende Jumbo Emilialoop, een spannende hardloopwedstrijd in het prachtige centrum van Wijchen. Omdat de renovatie van het centrum in december zal beginnen hebben  wij van de organisatie  een kleine verandering in het parcours doorgevoerd. Maar maak je geen zorgen, het wordt alleen maar beter!

De start van de Emilialoop zal verplaats worden naar de Kasteeltuin, gelegen achter het kasteel. Deze nieuwe startlocatie biedt niet alleen een pittoresk decor voor het begin van de race, maar geeft deelnemers ook de kans om te genieten van de groene omgeving van de tuin voordat ze hun hardloopavontuur begint.

Datum: 1 juni 2024 Starttijd: vanaf 18:00 uur  Startlocatie: Kasteeltuin, achter het kasteel van Wijchen

Schrijf dit gegeven alvast in je agenda en bereid je voor op een hardloopervaring. Of je nu een doorgewinterde hardloper bent of net begint met je hardloopreis, de Emilialoop heeft voor elk niveau iets te bieden.

We kijken uit om iedereen te verwelkomen op de nieuwe startlocatie in de Kasteeltuin. Samen zullen we een geweldige dag beleven, genieten van het hardlopen en de prachtige omgeving van Wijchen.

Nieuws

13 mei 2023

Het was een prachtige zaterdagavond toen de derde editie van Jumbo Emilialoop van start ging.
Deelnemers stonden klaar om te beginnen. Sommige deelnemers waren al ervaren hardlopers, terwijl anderen net begonnen waren met het trainen voor hun eerste wedstrijd. Er waren lopers van alle leeftijden en niveaus, wat zorgde voor een gezellige sfeer.

De snelle lopers bereikten de finishlijn in recordtijd, maar er waren nog vele anderen die hun eigen persoonlijke records verbraken. Toen de laatste deelnemers de finish passeerden, werden ze toegejuicht door het publiek en de andere deelnemers die al klaar waren. Het was een geweldige prestatie voor iedereen die deelnam aan de Emilialoop.

Na de wedstrijd was er een feestelijke prijsuitreiking, waar de winnaars werden gehuldigd. Maar het was duidelijk dat iedereen een winnaar was op deze fantastische dag. De deelnemers konden terugkijken op een geweldige ervaring, met snelle lopers, veel publiek en een fantastische sfeer. 

De Winnaars

Jeugdloop 500 meter:
jongens: Daan Saffrie
Meisjes: Loes Willems

Jeugdloop 1 km:
Jongens: Melle Bardoel
Meisjes: Cato Aalbers

Jeugdloop 2,5 kilometer:
Jongens: Joris Lensen
Meisjes: Jonne Vergeer

5 kilometer:
Heren: Bart Janssen
Dames: Lisanne Schapendonk

10 kilometer:
Heren: Jesper van der Wielen
Dames: Emma Custers

Bedrijvenloop:
Team 1,  Econsultancy  Boxmeer

Parcours kidsrun

9 mei 2023

Ook de kinderen van de Kidsrun rennen over de Markt.

We hebben geweldig nieuws voor de jongste deelnemers aan de Jumbo Emilialoop op 13 mei! De Kidsrun van 600 meter is gewijzigd en we zijn ervan overtuigd dat dit de race nog leuker zal maken voor de aller kleinste  kinderen.

In plaats van te lopen door de kasteeltuin hebben we besloten om de kinderen ook over de Markt te laten gaan. Dit betekent dat de afstand wel korter is maar dat de kinderen  kunnen genieten van de aanmoedigingen  en het applaus van de aanwezige toeschouwers op de  Mark.

01-05-2023

Nieuwe maatschappelijke partner: Wijchense afval-campagne ‘Weet wat je achterlaat’:

Het 100% Wijchense initiatief ‘Weet wat je achterlaat’ daagt iedereen uit om kilo’s minder restafval per persoon over te houden. De campagne heeft daarvoor een opvallende hoofdrolspeler: een speciaal ontworpen, frisgekleurd 1-kilozakje voor je restafval. Zodat je thuis nog beter je afval kunt scheiden en écht weet wat je achterlaat. Want als je je restafval goed blijft scheiden, heb je aan één kilozakje per bewoner per week met gemak genoeg.

De Emilialoop verbindt zich graag aan zo’n duurzame maatschappelijke partner.

Verstandig omgaan met je afval

Frank Cornelissen, voorzitter van de Jumbo Emilialoop, vertelt: “Duurzaamheid hebben wij als sport-evenement hoog in het vaandel en dat dragen we ook graag uit.

 de eerste editie van de Emilialoop, toen was alles nog nieuw. Natuurlijk hebben we ons meteen ook druk gemaakt over het goed afscheid nemen van het afval dat je tijdens zo’n publieksevent toch ziet. Ook deze editie focussen we op zo min mogelijk restafval, ook door goed te scheiden. Onze nieuwe maatschappelijk partner Weet wat je achterlaat is daarbij een flinke steun, bijvoorbeeld ook door een aantal mooie afvalscheidingsstations.”

Natuurlijk is er tijdens de Emilialoop genoeg water voor de lopers, net als een gezond stuk fruit.  Maar die worden niet meer uitgereikt in plastic tasjes, zoals in de eerdere edities van de Jumbo Emilialoop. Bovendien is er een mooi en duurzaam alternatief voor de medailles. Bij de finish ontvangen de lopers van de 5 en de 10 km als souvenir  een speciale Emilialoop-bidon, die biologisch afbreekbaar is. “Dat past gewoon veel beter bij een bewust initiatief als de Emilialoop”, onderstreept Cornelissen.

Zo Wijchens als wat

De Jumbo Emilialoop, dwars door het centrum van Wijchen, is een bijzonder evenement dat zich prima leent om Wijchenaren, jong en oud, uit te dagen mee te doen aan Weet wat je achterlaat. Rondom de Emilialoop, vooral in het kasteel zelf, is er dan ook volop aandacht voor het downloaden van de app van Weet wat je achterlaat. Je scoort dan meteen het gratis welkomstpakket* .

Bovendien maak je kans op echt Wijchense prijzen, bij de speciale Weet wat je achterlaat-stand. Het Rad van Fortuin wacht op je… Zien we je daar?

Meer weten of meteen meedoen: ga naar www.weetwatjeachterlaat.nl

 

*1 gratis welkomstpakket per deelnemer, zolang de voorraad strekt.

20-04-2023

Massage helpt bij spierherstel na fysieke inspanning. De deelnemers aan de Jumbo Emilialoop 2023 kunnen voorafgaand aan of na de loopafstand terecht voor een korte benenmassage op de massagetafel van Manesta sportmassage (NGS masseur) die van 17.00 tot 21.00 uur in het kasteel te vinden zal zijn. Loop gerust even binnen voor een gratis herstelmoment!

Manesta_Emilialoop2023

13 januari 2023

Nog precies 4 maanden en we kunnen weer deelnemen aan de Jumbo Emilialoop in Wijchen. Beleef door middel van de volgende video de mooie editie van 2022 nog een keer en schrijf je in voor de derde editie op 13 mei a.s.

7 januari 2023

Door het toenemende succes en drukte van de lopers en toeschouwers is besloten de start en finish locatie ongeveer 250 meter te verplaatsen ter hoogte van het kasteel in de Kasteellaan. In het kasteel kun je voor de loop je startnummer ophalen en op het laatste moment nog inschrijven om deel te nemen aan de Jumbo Emilialoop. Als gevolg van de verplaatsing van start en finish is alleen de 600 meter route gewijzigd. Bij de andere afstanden blijft de parcours hetzelfde.

7 november 2022

Jumbo Emilialoop op 13 mei 2023.
Op 13 mei 2023 vindt de 3e editie van de Jumbo Emilialoop plaats. Dit is een hardloopwedstrijd in het centrum van Wijchen waar iedereen aan kan deelnemen. Werken aan je gezondheid en samen een sportieve avond beleven in het gezellige centrum van Wijchen. De eerste start voor kinderen tot 6 jaar is om 18.00 uur

dagen
uren
minuten

Jumbo Emilialoop

Beste deelnemers van de Jumbo Emilialoop 2024,

Hartelijk dank voor jullie deelname aan de Emilialoop 2024. We hopen dat jullie genoten hebben van het evenement en trots zijn op jullie prestaties. Via onderstaande link kunnen jullie de resultaten opzoeken en jullie individuele prestaties bekijken.

De volgende editie is op 17 mei 2025